Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Fejezet 7

2013.11.06

Fejezet 7

 

A sárgán világító villanykörtére molykepke szállt. Szárnyának alakja már-már hitelesen vetült a mustársárga fotel fölé. A fotelben egy igencsak meggyötört arcú fiatal ült. Magába roskadva támasztotta könyökével a térdeit. Búsan sóhajtott egyet, mikor meghallotta a közeledő léptek zaját.

Kissé nehezére esett felemelni a fejét, dehát mit tehetett mást abban a helyzetben?

 

- Alicia? – egyenesedett ki a fotelben, ámbár a szemei még mindig depressziósan csillogtak.

- Don – csóválta meg a fejét a barna hajú teremtés -, nem búslakodhatsz itt örökké!

- Most keresett apám... Az üzenetrögzítőre beszélt, de amikor felvettem, lecsapta a telefont... Azt akarja, hogy menjek haza...

- Nincs semmi szégyellni valód.

- Mr. Carrington már biztos elmondta neki, hogy fegyvert fogtam rá...

- Mondok én neked valamit, felejtsd el Avery Carringtont!

- Könnyű azt mondani...

- Figyelj rám jól! Ma reggel az irodámban megjelent egy bugris, akinek úgy feszült a nadrágja, hogy azt hittem, ott helyben túlesik egy magömlésen. Szóval, ez a szerencsétlen bedadogta magát az íróasztalom elé, és átnyújtott egy nagy csokor vadvirágot. Azt mondta, hogy Avery Carrington küldte őt is, a gazt is, meg egy bocsánatkérést is. Azért ment fel úgy a cukra, amikor meglátott, mert azelőtt volt megbeszélése a felesége válóperes ügyvédjével, és hát mivel sem az ügyvéden, sem pedig az asszonykáján nem vezethette le a dühét, úgy gondolta, hogy majd Alicia Springfield hasra esik előtte. Tudd meg, Alicia Springfield nem most jött le a falvédőről, ahogy Donald Love sem. Te nem vagy senki marionett bábuja, hogy kényükre kedvükre rángassanak. Igazam van?

 

A férfi bólintott, közben a szemüveg az orráról előrébb csúszott.

 

- Még egy kérdés, Don... Neked ugye még senki sem dugott vadvirágot az alsógatyádba?

- Nem... – vallotta meg az igazat, mellé pedig még el is mosolyodott.

- Akkor még van remény... Nem csinált belőled Bólogató Jánost az a vén gazember.

- Ez igazán kedves volt, tőled... De nem hiszem akkor sem, hogy van jövőm Mr. Carrington támogatása nélkül.

- Akkor most gondolkodj egy kicsit! Thomas Vercetti villájában ugye a nagy Coyones lebeszélt a lövöldözésről, ugye?

- Normális dolog, hogy nem akarta, hogy vér follyon a házában.

- Don, te komolyan azt hiszed, hogy Thomas, ha úgy hozta volna kedve, nem lőtte volna ki a kezedből azt a fegyvert? Hangtompítós pisztollyal ott sétálhatott volna el a másik szobában egy teljes kínai turistacsoport, akkor sem hallották volna meg. És csak hogy tudd, láttam már ablakba kiakasztott tetemet az emeleten. Ha akarod, hozhatok neked egy fotót is róla. Egyébként a szobámban nem szórakozásból terítettem le három szőnyeget egymás mellé...

- É-és nem... Nem zavar?

- Nem! Nincs mi rajta zavarjon. Az ő háza, az ő vára. Én ott a könyvelést intézem, nem lakberendezési meg takarítási ötleteket adok neki. Ő tudja, mit akar, és itt az ideje, hogy te is megtudd, hogy mi leszel, ha nagy leszel...

- Istenem...

- Don, le ne hajtsd itt nekem a fejed! Töröld ki azonnal azt a könnykezdeményt a szemedből! Azért vagyok itt, hogy segítsek! Most szépen lemegyünk, és te kijelentkesel ebből a szállodából, a maradék kis pénzecskédet pedig a bankkártyáddal együtt elküldöd a szüleidnek.

- Tessék?

- Hallgass végig, de jól nyisd ám ki a füled. Itt áll lent a parkolóban egy öreg pick-up, benne egy vénemberrel. Annyit kell róla tudj, hogy a neve Truth, és ne törődj a világnézetével! Truth anyám „szomszédja”, és már elég régóta ismerem ahhoz, hogy nyugodt szívvel rábízzalak. Ő nem lesz az apád, se nem egy zsarnokoskodó Avery Carrington, de az irgalmas szamaritánusoktól is távol áll. Annyit tud, hogy nehéz helyzetbe kerültél, és hogy keresed az utad. Ha nem akarsz neki többet elárulni, ne izgulj, nem fog kérdezősködni. Hidd el, neki nagyobb szüksége van rád, mint neked rá! A farmjával valami nincs rendjén. Rendbe kéne szedni az iratait, és segítségre lenne szüksége egy mezőgazdasági támogatásnál is. Ez egy állami támogatás lenne, amiből te azt hiszem, hogy már vagy százat elkészítettél Carringtonnak.

- Tudom, mi a teendő...

- Örülök neki. De fogadj meg egy jó tanácsot... fel ne tűntesd a neved egyik papíron sem, és semmiféle szerződést ne írj vele alá! Mint mondtam, érdekes a világnézete, és a maga módján él, de attól nem kell tartanod, hogy kihasználna, vagy átverne. Nem az a fajta!

- Ilyen váratlanul... Legalább hadd gondoljam át...

- Don, ne sopánkodj már itt, nekem! Ha alszol rá egyet, megijedsz a következményektől, és farokbehúzva rohansz vissza Avery Carrington kaszinóktól flitteres talpú csizmája alá! Bízz bennem! Itt egy telefonszám. Ha bármi baj van, felhívsz és én rohanok hozzád!

 

Don elvette a papírost, épp csak azt nem tudta, hogy ahova küldeni készül az ő angyala, ott nemhogy telefon nincs, de még áram sem... De sebaj, Don feje annyira tele volt, hogy Alicia minden szavát parancsként teljesítette.

Kint, a parkolóban, a kopott pick-up anyósülésén ott ült Alicia „szomszédja”. Az öreg, őszes és mellé határozottan kócos ipse, jócskán szemügyre vette a szemüveges férfit, amikor az beült a kocsi hátsóülésére. Megtörölte a bajszát szakadt ingujjával, ami a többi ruhadarabjával együtt úgy nézett ki mint, amit pár órával azelőtt szaggatott volna le egy madárijesztőről, a veteményes közepén. Erős hangjával erélyesen hátraszólt, hogy ő egy hippy, és hogy ő nem vezet! Látszott rajta, hogy tényleg magának való egy ember, Donald viszont nem tudta, hogy innen kezdve merrefelé fog fordulni a sorsa.

Egy rövid búcsú után, amit Alicia egy puszival zárt, Donald beindította a vén tragacsot, és elindult egy új élet felé.

Vele szemben Miss Springfield az anyósülésre huppant le, de arra sem maradt ideje, hogy becsukja az ajtót, kénytelen volt ugyanis megtapasztalni a Vercetti féle vezetésitechnikát.

Tommy összeráncolt szemöldökkel hajtott végig a járdán, a forgalmas útra kergetve a gyanútlan járókelőket. Nem akarta beismerni még magának sem, de hiába örült annak, hogy eltakarodik Donald a képből, az az ártatlan puszi az őrületbe kergette.

Eldöntötte, hogy felkeresi Candy Suxxx-ot, egyáltalán nem törődve azzal, hogy a könyvelőnője ott ül mellette. Tommy tervének első része tökéletesen bevált. Candice-t a lakásán kapta még a koradélelőtti órákban, Alicia viszont, amint a férfi megállította a kocsit, elment keresni egy postaládát, hogy feladhassa Donald, a szüleinek szánt csomagját.

Vice city kiskirálya a heverőn elnyúlva símogatta Candy combját, türelmesen várva, hogy a könyvelőnője feltűnjön az ablakban. Hiába nézte az úttest közepén leparkolt Admirált, amivel érkezett, Alicia nem tűnt fel a járda egyik oldalán sem. Pár hosszú perc után megszólalt az asztalon az aranysárga telefon, és mint kiderült, Alicia hívta fel Candy-t, azt üzenve Tommy-nak, hogy fogott egy „nemcub” taxit, és visszament dolgozni.

A szilikonbajnok szőkeség szájhúzva tette le a kagylót, de akkor nézett ám csak igazán nagyot, amikor megfordulva hűlt helyét találta Tommynak. Sőt... Akkorra már az Admiral sem zárta el tovább az utat, csak három, az oldalán meghúzott autó állt az út szélén. Azok sofőrjei hiába idegeskedtek, egy lopott autó sofőrjét szívük joga feljelenteni, a többi pedig majd úgyis a jól lezsírozott fakabátok dolga...

Napok teltek múltak, Tommy pedig hiába próbált a könyvelőnője kedvében járni, Alicia megmutatta, hogy ő igenis az anyja lánya, és már-már jégkirálynőnek mutatta magát, hiába hitte azt Tommy, hogy Don távozása után könnyebb lesz a nő közelébe kerülnie.

Valahol belül érezte, hogy nem a csáberejével van baj, hanem azzal a három szem cseresznyével a fagyigyára emblémáján...

Alicia mindent megtett, hogy fellendítse a gyárat, ami addig porral termelte a pénzt, csakhogy nem tejporral! A nő a saját bőrén tapasztalta meg a pletyka mögött lévő igazságot, amikor a fagylaltos kocsi csilingelését meghallva odament, hogy vegyen egy gömb fagyit, mire a kocsiban Tommyt találta, és mellesleg a hűtőkocsiból sokkal nagyobb meleg áradt, mint az utcáról. A sokat tapasztalt gengszter ekkorfel lett világosítva, hogy ezentúl már nem csak a zebrataxit, de a fagylaltoskocsit is messziről el fogja kerülni.

Tommy már komolyan nem tudta, hogy mit csináljon, érezte, hogy minden nappal egyre jobban maga ellen fordítja a nőt, már egyáltalán azzal is, hogy a Ballasszal üzletel.

Aztán megtörtént az, amire senki sem számított, Alicia egy reggel nem jött ki a szobájából. Tommy este soká érkezett, így nem tudhatta, hogy a könyvelőnő a koraesti órákban autóba szállt, és elhagyta Vice Cityt.

Tommy elővette az olasz temperamentumát, amiről addig nem is tudta, hogy benne van, és végigtelefonálta Alicia más ügyfeleit, de senki sem tudott semmit a váratlan elutazás okáról. Miután befejezte Alicia biológiai apjával is a társalgást, Vercetti uraság ingerülten a falhoz vágta a telefont.

Nem hagyta nyugodni egy gondolat, és ennek kiderítése érdekében felkereste Averyt, akivel már korábban megvitatták a nézeteltérésüket, és kibékültek. A cowboykalapos üzletember azonnal fogadta régi barátját. Az ilyenkor szokásos üdvözlési részeken túlesve az öreg Carrington jóformán azonnal megtudta barátja érkezésének okát.

 

- Tommy barátom – mordult fel Avery, szinte már túlvilági hangon -, míg élek, nem akarok többé arról a Love fiúról többet hallani...

- De tudnom kell, hogy most merre jár!

- Az apja beperelt! Azzal vádol, hogy meggyilkoltam a fiát! Az utolsó levelében hazaküldte a hitelkártyáját és egy levelet, ami a szülei szerint búcsúlevélnek is beillik. Szerintük én irattam meg szegény kis porontyukkal, ami után betoncipőt öntettem a lábára, és kiküldtem úszni a halakkal. El tudod te ezt rólam képzelni, Tommy?

- Méghogy te maffiamódszerekhez nyúlj?

- Hát ez az! Előbb löktem volna bele egy cséplőgépbe, és még hasznomra is lett volna az a kétlábon járó szerencsétlenség! De beszéljünk másról, hallom, úszni tanulsz.

- A Love Fistes Jezz a szárnyai alá vett, de lehet, hogy egy professzionális oktatóra lenne szükségem.

- Nem ismerem az illetőt, de ha engem kérdezel, mély vízben tanul meg az ember úszni!

 

Mondta ezt valaki, aki még a fürdőkádtól is írtózik. Tommy viszont nem szállt vele vitába, jobban szeretett volna már a volán mögött ülni, hogy tovább folytassa a kutatást.

Az Averyvel folytatott párbeszédük befejeztével, Tommy lopott magának egy közelben parkoló sportkocsit, és elment Mercedeshez.

A lány volt az utolsó reménye, de ugyanakkor egy kicsit félt is a találkozástól, mivel tudta, hogy sokáig hanyagolta a lányt, és a filmek nagy többségének főszerepét is más pornós díváknak adta.

A lány apja álltal fenntartott szolgálati lakás előtt állt meg, de nem sok reményt táplált ahhoz, hogy bent találja a lányt, mivel azokban az órákban Mercedes legtöbbször shoppingolt vagy ebédelt.

Azért becsengetett, és néhány másodperc múltán bentről hallotta, amint Mercedes kikiabál, hogy nyitva van. Tommy belépett, de sem az előszobában, sem pedig a nappaliban nem találta a lányt. Átment a konyhán, majd a hálószobában ráakadt a barna hajú Cortez lányra. A hölgyemény egy bőröndöt próbált éppen becsukni, de amikor meglátta Tommyt, átadta neki a nem is olyan egyszerű feladatot.

 

- Megtudhatom, hogy hova készülsz? – kérdezte Vercetti, végezve a kapcsok bekattintásával.

- Los Santosba megyek. Alicia hívott, mert nemrég meghalt egy barátja. Azt is mondta, hogy értesítselek téged is, de sajnos nem találtam meg a telefonszámod... – Közben egy percre sem nézett Tommy szemébe.

- Ismerem netán ezt a barátot?

- Valami Brad, talán... De annyi biztos, hogy bandatag.

- Grove Street vagy Ballas?

- Honnan tudjam? Azt se tudom, hogy itt, Vice-ban milyen bandák császkálnak! Na, szóval, elkísérsz, ugye?!

 

 

A barna szemű szépség szinte már nem is kért, hanem egyből követelt. Tommy nyakába ugrott, és a füléhez közelhajolva belebúgta a férfi fülkagylójába, hogy elnézi Tommy minden, a közeljövőben elkövetett hibáját, ha indulás előtt még kipróbálják a lány új ágyát. A genszternek nem sok kedve volt hozzá, a lány azonban tett róla, hogy azért evés közben megjőjjön az étvágy...

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 

 


Archívum

Naptár
<< Július >>
<< 2020 >>
Ke Sze Csü Szo Va
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Statisztika

Online: 2
Összes: 136670
Hónap: 5997
Nap: 258