Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Fejezet 2

2012.12.09

 

fig10.gifFejezet 2

 

 

Egy autókülönlegesség gördült fel az alagsori szerelőműhelyből. A legjobban egy Hummerhez hasonlítható, tankszerű járgány. Éjfekete polírozásán seggen csúszva köröztek a nap sugarai.

Az autó megállt a kölcsönző előtt. Egy matróz ugrott ki belőle, megnyitva a hátsóajtót. Amiután a vendég beült, átszaladt a másik oldalra és a felettesének is ajtót nyitott. Végül nem maradt más hátra, ő is beült a járgányba.

 

- Thomas ajándéka – bólogatott nagy büszkén Cortez, s közben mutatta vendégének a luxus különfajta apróságait, mint például a minibárt, bőrűléseket, hifit vagy a beépített tévét. – Ügyesen forgatod a lapjaidat, és veled is ilyen bőkezű lesz...

- Hát... Egyelőre megismerni sem kíván...

- Thomas Vercetti egy elfoglalt ember. Szorgalmas, vakmerő, dehát ezt neked magyarázzam? A könyvelés nem az erőssége, de kilométerekről kiszagolja, ha megpróbálják átverni.

- Eszem ágában sincs hasonlót tenni.

- Rólad sosem feltételeznék ilyet. Csak szóltam, hogy légy vele óvatos. Amióta egy barátja csúnyán átverte, nem tart senkit jó embernek. Engem is csak azért kezel barátjaként, mert keveset vagyunk szemtől-szemben.

- Mióta ismeri?

- Már évek óta... Nem olyan régen, mint Paolót, de korábban, mint téged... Thomas egy igazán erős jellemű fiatalember. Mint látni fogod, a városban több befektetése is van. A szárazföldtől kezdve ő uralja a vizet és a levegőt is, itt Vice Cityben. Habár ebben a filmiparban végzett producerkedése nincs éppen ínyemre, dehát Merce... Khm... Lényegtelen! Alicia, lenne egy kérésem hozzád...

- Hallgatom, Mr. Cortez.

- Egy korban hozzád hasonló fiatalról van szó. Donald Love. Hallottál már róla?

- A mágnás, Avery Carrington pártfogoltjáról van szó?

- Oui! Donald apja jó ismerősöm. Nos, szerinte egy ilyen érzékeny lelkű ifjúnak egy ilyen tehéncsorda mellől elszabadult mentor nagyon jó taktikai kiképzőnek, de mentálisan megviselheti az ifjút. Alicia, ha nem probléma, szárnyaid alá vennéd Donaldot, és elmagyaráznád neki Mr. Carrington szavait, lefordítva a nyelvünkre?

- Mr. Cortez, amiben tudok, Donald segítségére leszek.

- Kiváló! Ma este tartok egy partit a hajómon. Ott bemutatlak benneteket egymásnak.

- Egy parti?

- Ne rémülj meg. Mercedes már a plázában vár bennünket. Ő jobb tippeket tud adni kisestélyi divat ügyben, mint ez a vén földkerülő hajóstiszt...

- És talán ott lesz alkalmam találkozni Mr. Vercettivel is.

 

Cortez bólintott. A beszélgetés hevében észre sem vették, hogy elérték Vice City legnagyobb üzletközpontját.

Alicia bár először járt ott, otthonosabban mozgott, mint az ezredes. Könnyedén eltalált a női ruhák és kiegészítők akciós részlegébe.

Cortez még fel sem figyelt a félhosszú hajú, rövid szoknyás nőre a vállpántos ruhák között, amikor Alicia már csöndben a háta mögé lopózott. Kivárta a megfelelő pillanatot, majd amikor a nő a kezébe vett egy mély dekoltázsú, aranysárgán csillogó miniruhát, Springfield kisasszony a vállára tette a kezét, miközben a fülébe kiáltotta:

 

- Mercedes!

 

A fent említett akkorát sikoltott, hogy az egész pláza visszhangzott tőle, a ruha pedig a padlón kapott rövid időre helyet.

Cortez kisasszony hamarosan egy újabbat sikoltott, de ez már örömében jött ki belőle. Ezzel egy időben a lány nyakába ugrott, és gyerekes módon kezdett ugrálni. Csak akkor fejezte be, amikor meghallotta az apja torokköszörülését. Rá is nézett gyorsan, ekkor látta meg az apja arcán a fintorgást, amit az aranysárga ruha láttán felejtett a képén.

 

- Ó, apa, ez a ruha Candice-nek lesz ajándékba – vágta ki magát a leányzó, felkapva a földről az apróságot. – Alicia drága, neked öt estélyit is találtam. De ha egyik sem tetszik, átmegyünk a túloldalra. Két gondolával is van, finomabbnál finomabb szövetek.

- Miss Springfield a legjobbat érdemli – igyekezett Cortez Alicia mellé, majd a lányával együtt átsétált a túlsó oldalra.

 

Ahogy Mercedes mondta, szebbnél szebb ruhaköltemények lógtak a rúdra akasztva. Alicia kitartott a terve mellett, hogy fekete, legalább egy térden alul érő ruhát keres magának. De mindegyik, amit leakasztott, vagy idősnek való volt, vagy túl vastag anyagból készítették, esetleg a fazonja nem nyerte el a könyvelőnő tetszését.

Mercedes mindezt csípőre tett kézzel nézte végig, s amiután Alicia az utolsó válfát is visszaakasztotta, a terhével együtt, diadalittasan odalépett elé, s megkérte, hogy kövesse az egyik előre lefoglalt próbafülkébe.

Odabent öt darab elegáns, divatos és egyben roppant nőies kisestélyi várta Aliciát. Mindegyik fekete, különböző kiegészítőkkel ellátva. Mercedes láthatóan utánanézett a vendégük ízlésének, mivel a hölgy immár képtelen volt dönteni, de nem azért mert egyik sem tetszett neki. Ó, nem... Most már pont a fordítottja állt fent. Bár legszívesebben Mercedesre bízta volna a döntést, végül mégis csak ő választotta ki a saját ízlésének megfelelő ruha-cipő-kiegészítő kombinációt.

A vásárlás után Alicia fáradtságára hivatkozva egyből Mercedes lakásához mentek. A két nő megígérte Corteznek, hogy estére a jachton lesznek.

Amint ketten maradtak, Cortez kisasszony megmutatta vendégének a féltve őrzött kincsét, amire igencsak büszke volt. Ez két darabból állt. Egyik a falon függött felakasztva, a másikat pedig egy videó lejátszó nyelte el, nagy gyorsan. Aliciának mindenhez lett volna kedve, csak falra akasztott szilikonlufikat csodálni nem... Hát még amikor elkezdődött a film... A lufis szőke és a több méter vastag smink mögé bújt barna minden gátlást levetkőzött erotikája már magában is nagy dobás volt a nyolcvanas évek végén, de amikor feltűnt a gigantikus cápa, akkor kerekedtek ki igazán Springfield szemei.

Aliciára tehát pihenés helyett párnacsatába fulladt akciófilm várt. Nem hitte volna, de a végén már várta a víz felszínén történő hánykolódást, amit még most is nehezen viselt a gyomra. Az egzotikus tengergyümölcseiről már nem is beszélve. Nem elég a himbálózás, de még akkor azoknak a ritkaságoknak a szaga is... De még mindig jobban várta az estét, mint a pornófilm kulisszatitkait.

A parti kezdetének ideje lassan, de eljött. A fedélzeten már javában gyűlt és mulatott a nép. Az ezredes a lánya és könyvelője társaságában fogadta a vendégeket. Vice City színe-java ott volt, de Cortez még akkor sem mutatta be Aliciát Thomas Vercettinek. A nőnek viszont így sem lehetett oka panaszra. Egyszer ugyanis úgy esett, hogy ő mutathatta be a vendéget a házigazdának. A színes bőrű fiatalember, Cortez egyik távoli ismerőse helyében érkezett a partira.

 

- Tehát, Brian Johnson – fogott kezet a férfival az ezredes.

- Igen, uram – felelt a szólított.

- Engedje meg, hogy bemutassam a lányom, Mercedest.  Miss Springfieldet, amint látom, már ismeri. Ha nem bánja, magukra is hagynánk önöket – azzal a lányát karon fogva, az érkező vendégek felé indultak.

- Brian – nézett Alicia a férfi szemébe -, mindenre számítottam, de arra, hogy veled fogok itt összefutni, arra egyáltalán nem!

- Én pedig pont arra számítottam, hogy itt találkozok veled.

- Te, B.J., Cortez honnan ismeri Big Smoke-ot?

- Smoke mindenkit ismer. Hisz tudod, ő mindenki unokatestvére.

- Igaz! De, miért is jöttél? A partik nem az erősséged.

- Egy Grove streeti mama elvesztette mindkét unokáját. Mindkettőt itt, Vice Cityben. Ezen felül Smoke-ot is érdekelné a két díler halálának pontos oka.

- Dílerek? Tán nem a Vance testvérpárról van szó?

- Lance és Victor Vance-ről, ha pontosabban szeretnénk fogalmazni.

- Vic., tudtommal egy a maffia és Diaz közti cserén történt rajtaütésen halt meg...

- Ez volt a tiszta eset, A.S., de ott van Lance halála... Diaz kivégzése után három hónappal történt, és csak annyit tudok, hogy a Nagy Kandúr keze is benne van a dologban.

- Ő ki is?

- A nagy Cojones... A fehér szarban úszó cica, na, aki elcsaklizta Diaz villáját.

- Á, a jövendőbeli munkaadóm!

- Tehát igaz... Komolyan lepaktáltál az ördöggel... Te tudod, de légy óvatos. Ez a kandúr mélyen beágyazta magát Vice City alvilágába.

- Cortez világosan leírta, mielőtt beajánlotta volna a nevem. Emellé Kent, az uncsim, is tisztán beszélt róla. Saját választás volt. Ha ő egy reggel golyószóróval fog a küszöbömön várni, majd meglógok a hátsóajtón!

- Hát... Ha ez megtörténik, ügyelj, mert C.J.-vel és Sweettel ott fogunk várni a hátsóajtónál. És mindnyájunknál csőre töltött csúzli lesz!

- No-no! – hallatszott Cortez hangja. – Az üzleti ügyeket vitassák meg odalent! Itt a szórakozásé a főszerep. Tehát, Brian Johnson... Bocsánat a tapintatlan viselkedésemért, dehát tudja... A politika az átlagember fölött áll!

- Ez természetes. Amellett úgyis csak Alicia miatt jöttem. Gondoltam, ha ő itt van, megéri ide is benézni. És nem csalódtam. Roppant kellemes a parti, Mr. Cortez.

- Ennek igazán örülök – bólintott, a következő kérdésén gondolkodva. – Mi járatban erre?

- Á, csak a húgomat, Kendlt hoztam ki. Megfájdult a foga a tábor indulása előtt, de hamar kikezelték a baját, én meg gondoltam, ne maradjon már ki semmi jóból.

- Ez igazán példás viselkedés... Az imént viszont véletlenül meghallottam, amint Aliciával a „szakmai ártalmakról” beszélnek. Tehát ön is egy ügyfele?

- Igen. Alicia a Grove streeti családnak is dolgozik.

- Áh, a Grove család... Tehát az a Brian Johnson! Elnézést, de nem jöttem rá magamtól. Az az igazság, hogy fiatalodok, ahogy látják. Én is mindent elfelejtek, akár a kisiskolások a házifeladatukat! Sajnálom, de ismételten távoznom kell.

 

A septében előkerülő matróz alátámasztotta Cortez kibúvóját. Hamarjában távoztak még a jachtról is. Megkerülték a fél kikötőt, amíg elértek egy sportvitorláshoz. Cortez ott ráparancsolt a matrózra, hogy ne kövesse. A vitorláshoz érve igencsak meglepődött, amikor a fedélzetre érve megpillantott egy hosszában elterült alakot. Hamarjában előkerült egy harmadik fél is, aki felrúgdosta a meztelen felsőtestű rokkert.

 

- Jezz! – kiáltott a sötétbarna öltönyt egy szál pólóval viselő férfi, és még vagy kétszer belerúgott a hegyes orrú lakkcipőjével az ébredező énekesbe.

- Hagyjál már aludni! – ordított Torrent.

- Mercedes már odaát vár...

- Ja, hát szóljál akkor! Jezz Torrent megy és bejáratja azt a fránya... Verdát...

 

Alig tudta visszaszívni a nyelvén levő szavakat. De sikerült neki. Juan Garcia Cortez jelenléte sokat vetett a latba.

Kicsit tántorogva, néhol nekiülve pihengetni egy kicsit, de valahogy Mercedes karjaiban találta a házigazda, amikor visszament a jachtra.

Egyelőre ne siessünk ennyire előre. Cortez megkérte Tommyt (mivel ő volt a vitorlás tulajdonosa), hogy hadd maradjanak négy szemközt.

 

- Gracias, amigo.

- Igazán nincs mit, Mr. Cortez.

- Thomas, lenne pár dolog, amit meg kellene beszélnünk.

- Hallottam, hogy Miss Springfield épségben megérkezett.

- Pont, hogy róla van szó. Elmondok neked egy rövidke történetet, csakhogy világosabban láss. Mr. Springfielddel közösen dolgoztunk néhány bevetésen. Ő egy mesterlövész volt, kiváló a szakmájában, de egy napon őt is utolérte a halál. Ahogy az a munkájában oly sok kollégájával, ő is bevetésen esett el. Jó barátomnak számított, ezért én magam mentem felkeresni a nejét, hogy közöljem vele a szörnyű hírt... Magdalena teljesen kiborult a hír hallatán. Furcsán kezdett viselkedni. Kiválóan beszél angolul, de akkor csak az anyanyelvén habogott össze-vissza. Nem akartam magára hagyni, de kórházba sem lehetett vinni... És akkor megtörtént életem legnagyobb baklövése... Khm... Csak később tudtam meg, amikor kilenc hónapra rá megszületett Alicia, hogy a nő egy furcsa kórban szenved. Mi, átlag emberek, nehezen tudjuk megérteni ezt a betegséget, pedig a szót ismerjük... Rigiditás. Magdalena egy külön világot teremtett magának, ahol a szülei nem zavarták kényszerházasságba, a férje szerette és nem csak eltűrte, jóformán levegőnek nézte... A férje halott, ő immár a lehetőségek országában él, nem köti egyik kezét sem semmi. Esélye van dobbantani!

- Csakhát jött Alicia.

- Magdalena már kigyógyult a bajából, mire megszülte a lányát. Liberty Cityből Angel Pine-ba költözött, cukornád termeléssel kezdett el foglalkozni, Aliciát pedig a gimnáziumi éveitől kezdve Los Santosba küldte. Kiváló döntést hozott. Los Santosban rengeteg ismerősöm van, akik ügyeltek Alicia biztonságára. Ha megismeri, kedves Thomas, meglátja, hogy az én másik szemem fénye milyen tökéletes.

- Egy apa mindent megtesz a gyermekéért.

- Igen, bizony... És hát itt van Mercedes filmes „karrierje”. Lehet, hogy nem szándékozok beleszólni a dolgaiba, de attól nem igazán tetszik, ami itt végbemegy. Ez a... Suxxx minden babért learat, az én Mercedesemnek pedig csak a munka jut.

- Mercedes új a „szakmában”, és amíg pedig nem választ magának egy színpadi nevet, addig nem szívesen szerepeltetem egyetlen filmben sem. A Cortez család hírnevét nem rontanám le semmi pénzért.

- Így gondolkozz Alicia ügyében is. Ha a pénzed, Thomas, lábra kél, előbb az alomban nézz körül, mert nem mindig a juhász kutya a vétkes.

- Mr. Cortez, Miss Springfield kiváló háttérrel rendelkezik, és elhiheti, nyomoztam utána egy keveset. Eddig egyik ügyfele felől sem érkezett panasz. Mindketten tudjuk, hogy ez mekkora csodának számít egy könyvelő esetében.

- Ezesetben minden rendben, barátom. Eleget hagytam magukra a többi vendéget. Mit szólnál hozzá, ha mi is csatlakoznánk a társasághoz? Meglátnád, hogy Mercedes milyen jól fest a mályva piros szoknyanadrágjában. Legutolsó divat, Thomas. Kivállóan áll neki, mi amigo...

 

Tommy helyeslően bólogatott. Mindketten visszamentek a parti színhelyére.

Ott addig sem állt az élet. Jezz Torrenttel az élen meg amúgy sem unatkozhatott senki. Elnézve azt a kezdeti csetlés-botlást, majd a későbbi rögtönzött egy személyes Love Fist koncertet, az ember ha már beleunt a mosolyba, kezdhette a fejfogás nyílt színű rejtegetését. Végül a jó öreg rokker is kifogyott a dalokból, és akkor elindult becsajozni.

Immár hallgatható zenék szóltak, s egy szemüveges, bólogatási görcsbe rándult fiatalember egy pillanatra leállt a fej-fitness sajátos megoldásával, amikor is egy csinos, földig érő, egyik odalt combig felhasított, fekete színű ruhát viselő nő elé lépett. Fátyol szerű stólája, ami a hátán átvetve, két karjára csavarva, épphogy csak megfeszült, ahogy odahajolt a férfiúhoz.

 

- Ha nem bánja – kezdte -, szabad egy táncra?

A férfi nagyot nyelt, miközben feljebb tolta orrán az okulárist. Eddig még egy nő sem kérte fel táncolni... Nohát most ennek is eljött az ideje.

- Elnézést, az erőszakosságomért – búgta a kontyba szedett hajú nő a szemüveges férfi fülébe, miközben makacsul csimpaszkodott annak vállában. – Igazán nem szoktam ilyen lenni, de ez a pézsmapatkány – vetett egy csípős pillantást a magában keringőző Jezz felé -, elindult felém.

- Boldogan állok rendelkezésére, kisasszony, csak ha lehet, egy táncnál többet ne kívánjon tőlem... A délelőtt ráesett a lábamra egy gerenda.  Tudja, a mentorom, Avery Carrington, sok időt tölt építkezéseken. A nevem egyébként Donald

- Alicia és örvendek a szerencsének

- Kérem, hívjon Donnak.

- Boldogan.

 

Alicia bár sosem járt tánciskolákba, kiválóan mozgott a táncpaketten. A tánc talán a vérében volt, esetleg az anyja hasában annó eltanult pár lépést... A lényeg az, hogy amikor a dal végeztével elengedte táncpartnere kezét, valaki hátulról elkapta és finoman, ámbár határozottan maga felé fordította.

 

- Ohó – próbálta a hangjába belepréselni a legfáradtabb ember sóhaját -, sajnálom, Mr. To... – majd hirtelen elakadt a szava, amikor belemélyedt az óriási tengerkék szemekbe. – Maga? Jó, hogy már minden sofőrt beengednek ide – kapta ki kezét a mosolygó férfi tenyeréből.

- Miss Springfield...

- Maga csak ne hízelegjen! Megígérem, hogy találkozni fogunk még! A helyet is megmondom, amint elárulja nekem a nevét!

- Tommy!

 

Mercedes sikeresen túlüvöltötte a férfi bemutatkozóját, Alicia pedig megörült, hogy végre találkozhat jövendőbeli főnökével. Öröme csupán addig tartott, amíg vissza nem fordította a fejét a taxisofőr irányába, ugyanis Mercedes arra felé integetett, miközben tűsarkú szandáljában feléjük tipegett.

Alicia a sofőr mögé nézett, de meglepetésére ott nem volt más csak a korlát és a víz. Csak ekkor tűnt fel a nőnek a férfi méregdrága öltönye. Időközben odaért Mercedes is.

 

- Tommy – ismételte meg önmagát -, hadd mutassam be neked Alicia Springfieldet, Lizzy ő itt Thomas Vercetti.

- Mr. Vercetti – mérte végig ötödszörre a vigyorparádét az ördögien hunyorgó Alicia. – Tudja meg, kedves uram... Maga azt a 750 dollárt kamatostól vissza fogja adni... Hosszú, hosszú éveken keresztül... Ezt megígérhetem...

- Akkor erre az üzletre most koccintunk is egyet. Pincér! – kiáltott Vercetti a pezsgőkkel szlalomozó matróz felé.

Nem sokkal később négy kristálypohár koccant össze a sikeres együttműködés reményének fényében.

 

***

Egy kis háttértörténet: Carl Johnson (C.J.), Sweet és Brian fivérek. Ezen felül C.J. a GTA San Andreas főszereplője. Big Smoke egy ugyancsak a San Andreasban feltűnő karakter, lényegében ő a cselekmény mozgató rugója.

A San Andreasban feltűnnek a Grove és a Ballas családok. Ezek riválisok és piszkosul kártékonyak egymásra nézve. A Grove a Gettó „nyugalmasabb” bandája, aminek tagjai fegyverkereskedelemmel, apróbb lopásokkal és bandaharcokkal vívták ki a család hírnevét, míg a Ballas kokain terjesztéssel, sikkasztással és egyébb alvilági üzérkedésekkel szerzett magának terepet és hatalmas hírnevet.

A barát, akiről az ezredes mesélt Aliciának, aki elárulta Vercettit  nem más, mint Lance Vance. A Vance-szeknek a játékban semmi köze nem volt a San Andreas szereplőihez.

Jobb, ha megemlítem, hogy az Admiral, Stretch, Sentinel autók nevei. A Dodo pedig egy hidropláné a Vice Cityben, a GTA 3.-ban pedig egy kisrepülőgépé.  

***

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 

 


Archívum

Naptár
<< Július >>
<< 2022 >>
Ke Sze Csü Szo Va
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Statisztika

Online: 1
Összes: 327655
Hónap: 4704
Nap: 113