Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Karácsonyi dilemma

 

Hó ropog a láb alatt, apró kristályok gyöngysora hull, odafent a tetők fölött vaskos paplan formályú hófelhők vándorolnak.

A közelben szemüveges Télapó táncolja előre betanult robotlépéseit. Fémvázra húzott puha kezét sokan megszorongatják.

Az est leszáll, a műapót egy erős kéz beteszi a vitrin mögé. Mára az ő ideje lejárt... Barátságos mosolya egy másik szemüveg lencséjében tükröződik. A havazás időközben odakint eláll.

Az est lassan hűvösödik, az utca viszont percről percre egyre népesebb. A táncoló Télapót figyelő szempár immár messze van.

A koraesti órákban egyre több kisgyerek gyűl, valami készül...

A szemüveg mögött rejlő női arc kifehéredett a nagy hidegben. Divatos kabátja után sokan utánafordulnak, vagy talán a misztikus szempár mindennek az oka?

Az utca ismét magára vonja a figyelmet... Minden lámpa elalszik, a város így elsötétül. A furcsaság mindebben csak az, hogy senki meg nem borzong, sőt ujjongva kezdenek visszaszámolni. Persze angolul! És amikor elüvöltik, hogy: „one”, egy szempillantás alatt fénytengerbe vesz a város.

Az úttest fölött keresztülhúzva kék mezőben lefelé úszó fehér csillámok látszanak. Két oldalt sárgán villogó pálmafa alakú fényjátékokkal díszített éjjelilámpák szegélyezik őket. A pompás kirakatok mellé, immár a csicsás kivilágítás is a helyére kerül.

Felemelő pillanat ez sokak szívében. És csakugyan, egy áldott ünnepet meg kell becsülni.

Ezt a kirakatot bámuló szemüveges hölgy is így látja. De neki ez az ünnep már mást is jelent a várakozáson kívül... Számára ez a bánat ünnepévé is lett, nem kevesebb két óra leforgása alatt.

De mivel egykor régen, ő is imádta az ajándékozás megható pillanatát, nem lombozta le az álmokkal teli ifjúságot. Mosolyogva integetett vissza a kezüket felé nyújtó csöppségeknek. S csak nézte, ahogy a szüleikkel elvesznek a csillogó utcán nézelődő tömegben.

Így búcsúzott a kirakatnak háttal álló nő a legféltettebben dédelgetett álmától... Az anyaság illúziójától.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 

 


Archívum

Naptár
<< Március >>
<< 2021 >>
Ke Sze Csü Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Statisztika

Online: 3
Összes: 267780
Hónap: 6941
Nap: 194